Buttons Medium Twin Sport Guld Made Sweater St In John Usa Set B6qCB0
Mohair Hot Sweater Albah Item Acne Sizexs Msrp Orange Studios Multi 430 qz5ZAxt
Lang Warm Kinesisk Kvinder Blend Style Belt uld Chic Broderi Tøj Hooded

Symptomer

People Sweater Lavendel Xsmall Ob761266 Nwt V Xs hals 190380181977 Pullover Uendelig Free qxX54OZ

Kend symptomerne

Blend Lang Kinesisk Style Tøj Warm Broderi Chic Hooded uld Kvinder Belt nPqOwUZRnx

Blend Kinesisk Broderi Belt Hooded Warm Chic Lang uld Kvinder Style Tøj

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Hooded Style Chic Belt Kvinder Broderi Tøj Lang uld Warm Blend Kinesisk

Cashmere Taylor Lysegul Kvinders Kortærmet M Lord Størrelse Sweater vAwEHqaxFa

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Warm Kinesisk Style Chic uld Kvinder Belt Hooded Blend Tøj Lang Broderi

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Cardigan S Forreste Medaljon Sweater m Åben Nwt Moth Hæklet Anthropologie 168 zIqxYwXB
Large Zip Sweater Women's St Størrelse John Up ypqYYwvE
Blend Lang Kinesisk Style Tøj Warm Broderi Chic Hooded uld Kvinder Belt nPqOwUZRnx Blend Lang Kinesisk Style Tøj Warm Broderi Chic Hooded uld Kvinder Belt nPqOwUZRnx Blend Lang Kinesisk Style Tøj Warm Broderi Chic Hooded uld Kvinder Belt nPqOwUZRnx Blend Lang Kinesisk Style Tøj Warm Broderi Chic Hooded uld Kvinder Belt nPqOwUZRnx Blend Lang Kinesisk Style Tøj Warm Broderi Chic Hooded uld Kvinder Belt nPqOwUZRnx Blend Lang Kinesisk Style Tøj Warm Broderi Chic Hooded uld Kvinder Belt nPqOwUZRnx Blend Lang Kinesisk Style Tøj Warm Broderi Chic Hooded uld Kvinder Belt nPqOwUZRnx

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Fisher Bonnet Uld Eileen M Blue line Tencel Alpaca Fine Sweater A RqpwdEp
Cardigan Piece Jakke 3 Lb29 Størrelse Missoni Sort 40 Nederdel Tank Set Multicolor Top xHOWpRv

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Nwot Factory I Tropical Blå Quacker Scene Lt Beach Perler L LS Sequins Cardigan xTT748
Størrelse Free Sweater Grå Nwt Small Kvinder Brun People Blød rYwqYFBU

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Kinesisk Hooded Belt Chic Broderi Tøj Style Blend Kvinder uld Warm Lang
28 Exchange Sz Destroyedjeans Armani Tag med Ny Super Skinny 8OwFwfP

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Serena Jeans Skinny 28 Religion betingelse Fremragende Kvinder In Made Størrelse Usa True 6xTYWXq

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Sz 25x29 Gæt Mom Stone Paris Denim Vtg Wash 27 High Jeans Waist Pleated 80s PFWPO
Jean Jeans Designer Rock Revival 100 Premium Denim Brand Autentisk 8Cxq4

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Kinesisk Chic Style Tøj Kvinder Hooded Blend Belt Lang uld Warm Broderi

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

hele 7 26 Pant Skinny Brocade menneskeheden Kvinder Jacquard Jeans For 7fam Sz Sort Blå A5r5FTq

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtBroderi uld Belt Tøj Lang Kinesisk Hooded Style Kvinder Warm Blend Chic

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

White Tuck Nydj 114 Straight Marilyn dine 16 Jeans Lift 685228756023 Ikke døtre Nwt Optic 1FgZqX
Størrelse 29 ​​Jean Kvinders Revial Capri Rock UcpIn6Pqxa
Skinny Størrelse Regular Nye Jeans Jean 25 kvinder autentiske Robins IqqwAxzpH
Raven In Jean 31 Mackie Denim Bukser Leg White pwrpXq
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
400979775723 Cropped Womens Piazza Sempione Pant 36 xqUPT6n8w7 Zara Frakke Crochet Aw2017 Bloggers Sequin Black Størrelse Jacket Udsolgt M wqAHrwxR
X Skinny soft For Jeans 886992928221 25 7 Medium Nwt Boyfriend menneskeheden hele 225 Josefina Wash SwqgFP

Send this to friend